Na míting Smeru-SD v Spišskej Novej Vsi prišlo asi 2000 ľudí

22.02.2012 Spišská Nová Ves

Spišská Nová Ves 21. februára (TASR) – Takmer 2000 ľudí sa dnes do športovej haly v Spišskej Novej Vsi prišlo pozrieť na predvolebnú kampaň politickej strany Smer - sociálna demokracia (SD). Spišiaci zaplnili celú halu a tí, ktorým sa miesto neušlo, stáli po bokoch tribúny. S predsedom Robertom Ficom a ďalšími straníkmi sa na mítingu stretli po cca 18 mesiacoch.

V úvode sa ľuďom predstavila skupina Drišľak, hneď po vystúpení strana premietala film mapujúci 18 mesiacov vlády Ivety Radičovej. Pri mnohých vyjadreniach pravicových politikov sa ľudia v hale smiali. Na predvolebnú kampaň do Spišskej Novej Vsi prišli prevažne ľudia v dôchodkovom veku, no našli sa aj skôr narodení.

\"Veľmi si vážim podporu, ktorú cítime tu v Spišskej, dosiahli sme tu dobré výsledky a máme ambíciu dosiahnuť ešte viac,\" povedal v úvode príhovoru Robert Fico. Zdôraznil, že od roku 2006 prišlo do mesta približne 33 miliónov eur na rozvoj. \"Verím, že keď sa nám podarí v marcových voľbách opäť vstúpiť do vlády, budeme opäť dobre spolupracovať s vašim mestom,\" povedal Fico.

Upozornil tiež ľudí, že vo voľbách majú dve alternatívy. Jednou z nich je, že získa podporu \"pravicový zlepenec\", ktorý za 18 mesiacov skončil s fiaskom a hanbou. \"Stavím sa s vami, že ak šesť politických strán - SDKÚ-DS, KDH, Most-Híd, SaS, OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti a Hnutie 99% zostavia novú pravicovú vládu, že do roka táto vláda padne a opäť budú parlamentné voľby,\" dodal Fico. Podľa neho si Slovensko nemôže dovoliť takéto experimenty. Druhou, lepšou alternatívu, ktorú ponúka práve Smer-SD, je \"stabilná\" dvojkoaličná vláda. Stranu, s ktorou by chcel po voľbách zostaviť koalíciu, však bližšie nešpecifikoval.

Fico ďalej uviedol, že chce ísť cestou zvyšovania dane z príjmu u ľudí, ktorí majú príjem vyšší ako 33.000 eur ročne. \"V žiadnom prípade nezvyšovať daň z pridanej hodnoty (DPH), lebo to prináša zvyšovanie cien. Pri základných potravinách, energiách, doprave, musí zostať sadzba DPH nezmenená,\" zdôraznil Fico s tým, že DPH by sa mala zvyšovať len na nadštandardné tovary a služby. Fico tiež sľuboval tvrdú politiku voči bankám, \"pôjdeme bankám po krku\", dodal.

Podčiarkol tiež potrebu spolupráce s krajinami Európskej únie, ale nezabudol ani na východnú Európu a ázijské krajiny. \"Do roku 89 nám ukazovali iba na východ, po roku 89 nám ukazujú na západ, ale svet má štyri svetové strany,\" povedal predseda Smeru-SD. Spišiakom okrem iného sľúbil aj napojenie diaľnice D1 na mesto Spišská Nová Ves.
 

Vyberte región